Foto: Kalundborg Bibliotekerne

Kunstneren Marlene Bæk Matthiesen er optaget af nære relationer mellem mennesker og naturens væsen. Oplev hendes stemningsfulde billeder, på Kalundborg Bibliotek, hvor hun udstiller hele juli måned.

Rolige motiver og afstemte farver i akryl og pasteller. Når Marlene Bæk Matthiesen griber penslen, er det ikke voldsomme billeder, der kommer frem, men derimod dybt personlige malerier med masser af varme og refleksion.

Men selvom Marlene Bæk Matthiesens billeder fremstår rolige og næsten sarte i materialevalg, skal men ikke lade sig narre. Hun er ikke bange for at gå tæt på, og hun har et skarpt øje for de intime øjeblikke mellem mennesker i tætte relationer, fx mellem børn og deres forældre.

“Børns sårbare øjeblikke og relationer blandt mennesker inter-esserer mig meget. Måske har jeg det som portrætfotografen, der gerne vil forevige noget udtryksfuldt hos mennesket.”
– Marlene Bæk Matthiesen

Når hun udstiller sine værker på Kalundborg Bibliotek i juli, er det da netop også disse temaer, udstillingen kredser om. Her vil hun blandt andet præsentere os for billederne Tryghed og Hyggelæsning, hvor små hverdagssituationer gemmer på følelser og fornemmelse for det intime og sårbare øjeblik.

Nævnte billeder er udarbejdet i yndlingsmaterialet akryl, men der er begyndt at snige sig eksperimenter ind i hendes arbejde. Motiverne bevæger sig af og til over i det abstrakte, mens materialeudvalget også udvider sig, og akrylmalingen blandes med kollager. Netop nu udforsker hun pan pastellerne, som kalder på en særlig teknik, hvor farven påføres papiret med skumspartler og små skumblokke.

Som hos mange Kalundborgske kunstnere spiller naturen også en stor rolle i Marlene Bæk Matthiesens billeder. Her indtager især fuglene en vigtig plads, når hun udstiller sammen med andre lokale kunstnere i Kunstner Huset. For tiden er billederne dog taget ned fra væggene i Huset i Kordilgade, da lokalerne skulle lejes ud til butiksbrug, men hun regner med at få sine værker op på væggen igen i den nærmeste fremtid, så folk igen kan lægge vejen forbi. Marlene Bæk Matthiesens billeder varmer om hjertet og vækker til kærlig eftertanke. Hun udstiller sine billeder på Kalundborg Bibliotek, hvor du kan se dem hele juli måned.

Der er som sædvanlig gratis adgang.