Foto: Kalundborg Bibliotekerne

Der er sommerglæde og livgivende farver på paletten, når kunstner Hanna Fink udstiller sine usædvanligt smukke billeder Høng Bibliotek i juli måned.

Hanna Fink har været i maleriets univers i en lang årrække, og serier af værkerne er fyldt med mangfoldige stilarter. Farverne er til gengæld fra samme pallet, som emmer af glæde, og samtidig giver et smil retur fra beskueren.

Når Hanna Fink griber penslen, styres hun ikke af regler, faste normer eller dominerende ismer. Tværtimod! Det er nysgerrigheden, der driver værket. Hun bevæger sig frit fra naturalismen over det abstrakte og ender ikke sjældent i en eksplosion af farver.

“Min palet spænder vidt, jeg bevæger mig langt omkring i emnerne. Min nysgerrighed fører mig rundt, så den næste idé er måske lige rundt om hjørnet?”
Citat: Hanna Fink

Hanna Fink er selvlært, og hun har opøvet sin viden om maleriets kunst gennem mange års flittigt arbejde. Hen ad vejen har hun suppleret sit håndværk med undervisning i maleteknikker og kunsthistorie. Men fremfor alt har hun lært at stole på sig selv og sit øje, når hun udøver sine ideer på lærredet.
Det er ikke kun sig selv og hendes arbejde, Hanna sætter fri, når hun arbejder. Også beskuerens oplevelse er utøjlet, og Hanna Fink skaber verdner, hvor beskueren selv skaber sin historie, når han eller hun kigger på lærredet. I det hele taget holder hun ikke sine talenter for sig selv, men udstiller ofte, sælger sin billeder og underviser andre i maleriets svære kunst.

Du kan finde Hanna Finks farverige kunst på hjemmesiden gallerifink.dk, hvor du også kan læse mere om hendes lokale kolorit.

Hanna Finks billeder er ren livslyst og naturglæde fra en ferm hånd. Hun udstiller sine billeder på Høng Bibliotek, hvor du kan se dem hele juli måned.

Der er som sædvanlig gratis adgang.