Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Apr 3, 2017 til Apr 12, 2017

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri – Gørlev, Kalundborg. Kl. 14.00 gik en 75-årig kvinde fra Gørlev på Algade, hvor hun blev kontaktet af to udenlandske kvinder og en mand, der spurgte om vej til hospitalet. Den ene kvinde tog forurettede om halsen og den anden tog hende i hænderne. Hun opdagede efterfølgende, at hendes halskæde og armbånd var stjålet.

Brand – Gørlev, Kalundborg. Kl. 17.16 blev anmeldt om brand i en villa på Egetoften. Branden formentlig opstået omkring en varmtvandsbeholder, der antændte en vasketøjskurv. Der skete ikke den store skadepå ejendommen.

Færdselsuheld – Gørlev, Kalundborg. Kl. 11.56 skete et færdselsuheld på Gørlev Landevej, hvor en 38-årig mand fra Slagelse mistede herredømmet over sin bil og kørte i rabatten. Han pådrog sig nogle småskrammer og blev kørt til sygehus for nærmere undersøgelse.

Forsøg på tricktyveri – Høng, Kalundborg. Kl. 09.50 var en 77-årig kvinde fra Høng udsat for et tyveriforsøg. Forurettede gik på Centervej, da en grå VW Passat standsede op og en kvinde stod ud af bilen. Kvinden ville have vist vej til sygehuset. Hun tog efterfølgende fat i forurettede og kyssede hende og ville give forurettede smykker for venligheden. Forurettede fattede uråd og ville ikke have nogen smykker. Kvinden beskrives som, ikke dansk, ca. 30-40 år, kraftig af bygning, rødt hår, talte dansk med accent, iført mørkt tøj.

Uro – Kalundborg. Kl. 09.28 blev politiet kaldt til Sundhedshuset i Kalundborg, hvor en person kastede med stole m.v. Han havde også optrådt voldeligt på stedet. Politiet fik fat i en 51-årig mand fra Svebølle, der blev fjernet fra stedet. Politiet følger nu op på sagen med afhøring af implicerede personer.

Anholdelse – Kalundborg. Kl. 12.25 tirsdag anholdt politiet en 27-årig mand fra Kalundborg, der sigtes for voldtægt af en 18-årig kvinde. Den 27-årige hentede kvinden på hendes adresse i Jylland og kørte med hende til Sjælland. Den 18-årige er retarderet og hun blev efterlyst af politiet i Midt- og Vestjylland som bortgået søndag den 9. april. Det lykkedes at finde frem til kvindens opholdssted på en adresse i Kalundborg, hvor politiet traf kvinden og den 27-årige mand. Kvinden er undersøgt på center for voldtægtsofre og manden er også undersøgt. Han blev sigtet for voldtægt og afhørt til sagen. Der var ifølge politiets jurister ikke grundlag for en varetægtsfængsling, og derfor blev manden løsladt tirsdag aften. Sagen vil senere blive behandlet i retten. Af hensyn til sagen har politiet ikke flere oplysninger i øjeblikket.

“Smykkesælgere” – Kalundborg. Kl. 20.03 forsøgte en udenlandsk mand at standse biler på Slagelsevej for at sælge “guld”. Politiet fandt desværre ikke frem til den på gældende.

Farlig leg – Kalundborg. To drenge på 10 år løb rundt på taget af Kalundborg Hallerne, J.H. Pedersens Alle, kl. 13.30. Det lykkedes halinspektøren at få drengene ned, og forebyggelsesbetjente fra Kalundborg fik fat i forældrene, hvor man sammen havde en snak om god og dårlig adfærd, der samtidig kunne være farlig.

Tyveri af dankort – Svebølle, Kalundborg. Kl. 10.26 blev et dankort misbrugt til at hæve penge fra. Det må antages, at dankortet er stjålet under ophold i Superbrugsen, hvor kortet sidst er brugt, og hvor pinkoden må være afluret. Intet signalement af gerningsmand. Husk at dække for indtastningen ved betaling med kort i forretninger. Dermed sikrer man sig mod tyveri.

Mistænkeligt forhold – forsøg på bedrageri – Kalundborg. Kl. 13.27 fik politiet en anmeldelse fra Store-Fuglede, hvor en 60-årig kvinde via en datingprofil var kommet i kontakt med en mand, der udgav sig for at være nordmand, boende i England, hvor han skulle arbejde i NATO.På et tidspunkt ville manden have hende til at sende 1500 euro til sin bankkonto, idet hans konto var blevet lukket. Hun fattede mistanke, og fandt samtidig ud af, at manden ringede fra Pakistan. Politiet har gennem tiden set flere tilfælde, hvor ukendte personer ønsker tilsendt penge, da deres konto eller blevet lukket eller andre lignende undskyldninger. Ovennævnte har gjort det helt rigtige og ladet være med at overføre penge. Sagen offentliggjort, så andre forhåbentlig ikke falder i den fælde.

Færdselsuheld – Kalundborg. Kl. 03.36 skete et færdselsuheld på Holbækvej i Kalundborg, hvor en 27-årig kvinde fra Ugerløse kørte ad Holbækvej mod øst med ca. 80 km/t. Hun blev blændet af en modkørende bilist, og umiddelbart efter så den 27-årige en mand stå på kørebanen. Manden, en 25-årig mand fra Litauen, slap ualmindelig heldigt fra uheldet uden større skader. Bilen blev skadet som følge af påkørslen. Hvorfor han stod på vejen, kan politiet ikke sige noget om i øjeblikket.

Indbrud i perioden
Ulshøjvej, Kalundborg
Elmegade, Kalundborg
Klosterparkvej, Kalundborg
Fjordbakken, Kalundborg
Strædet, Kalundborg

Foto: Anne Witte