img_0607aDer høstes de flotteste græskar, tegnes ansigter, bygges kulisser, males og sys – efterårsferien skydes i gang med den største Halloween nogensinde i Birkegårdens Haver.

Forberedelserne har stået på længe, for hele Birkegården skal emme af Halloween, når Merry og Finn Sørensen slår dørene op til deres 8. Halloween i efterårsferien. Og så snart hekse, trolde og de mange eventyrfigurer er pakket ned til næste år, skal der tænkes på jul.

Sidste år med jul
En jul der bliver historisk, idet Merry og Finn har besluttet at dette bliver deres sidste år med juleåbent.

”Det har naturligvis ikke været nogen nem beslutning” fortæller Merry og fortsætter: “vi elsker julen – men Finn og jeg er ikke unge længere, og vi har ikke kræfter til at afholde to så store events så kort efter hinanden. Så beslutningen er truffet, lige som vi hen over sommeren er kommet frem til den konklusion, at det er haverne vi vil satse på og bruge vores ressourcer på. Det er haverne vores hjerter banker for, det var der det hele startede og der vi gerne vil bruge vores tid”.

Finn supplerer: ”vi åbnede haverne til jul for første gang i 1999, træer og buske er vokset markant siden, hvilket gør, at der kontinuerligt skal nye og længere lyskæder til. Meget af opsætningen foregår fra høje stiger og fra lift, og allerede sidste år, var der træer vi slet ikke kunne nå op i, ikke noget der gør arbejdet nemmere” smiler han.

“Men nu gælder det Halloween, og så håber vi på at få flot og tørt efterårsvejr, så vores gæster kan komme rundt og se alle figurerne i haverne. Og så er vi faktisk allerede i fuld gang med at sætte julelys op” slutter Finn.