billede-bogen-lillys-danmarks-historieOplev en sprudlende Danmarks fortælling om kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention og enlige mødre.

Det sker når Pia Fris Laneth besøger Svebølle Kvik Bibliotek den 3. november, hvor hun giver et levende foredrag om arbejder- og bondekvinders livsvilkår i fire generationer.

Pia Fris Laneth fortæller om 150 års danmarkshistorie som en sprudlende familiekrønike, der tager udgangspunkt i hendes bog “Lilys Danmarkshistorie”. Her får personerne på gulbrune billeder mund og mæle, når forfatteren gennemgår hendes egen slægtshistorie.

Hør om oldemødre med store børneflokke, der knokler hele livet for at holde sulten fra døren, først som tyende, siden som gifte koner uden stemmeret og forældremyndighed over deres børn. Mormoren fra en fattig, jysk landsby er på nippet til at dø i barselsseng, farmoren vokser op i et selvbevidst arbejdermiljø i et af Københavns brokvarterer og forsørger sine uægte børn med symaskinen, indtil hun finder sit livs kærlighed. Forfatterens mor, Lilly, en drømmer fra et indremissionsk sogn, bliver født i 1930 og kommer i ulykke som syttenårig. Hun foretager den lange rejse fra roemarkerne til velfærds-Danmarks køkkenmaskiner og charterrejser.

Kort sagt, oplev et foredrag, med masser af livskraft i en nærværende danmarksfortælling.

pia-fris-lenethPia Friss Laneth modtog i 2007 LO’s store kulturpris og KRAKA-prisen for denne levende fortælling om arbejder- og bondekvinders livsvilkår. Folketeatret dramatiserede bogen, og forestillingen turnerede over hele landet for fulde huse i 2015-16. Pia er uddannet politolog på Københavns Universitet. Hun har arbejdet på Danmarks Radio som tilrettelægger af montager og på Dagbladet Information som politisk-økonomisk journalist samt indlands- og udlandsredaktør.

Udover at være en anerkendt forfatter og dokumentarist er Pia også en sjov, skarp, uforudsigelig og ikke mindst velformuleret foredragsholder, der leverer sine fortællinger på en nærværende og medrivende måde, så publikum ikke kan undgå at blive fanget!

Foredraget sker i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppen på Svebølle Kvik Bibliotek, Aktivitetscentret i Åvangen, Centervej 13, Svebølle torsdag d. 3. november kl. 19.00 – 21.00.

Billetter købes via www.kalundborgbib.dk og koster 75,- kr. For medlemmer af Biblioteksklubben er prisen 60, kr. Ønskes medlemskab af klubben, kan det hverves igennem www.kalundborgbib.dk/klub. Prisen er inkl. kaffe og the.

Ønskes hjælp til billetkøb, står personalet på et af Kalundborg Biblioteker altid til rådighed. Borgere i Svebølle og omegn er så heldige, at Olav Rye Hintze fra Svebølle Biblioteksgruppe kan kontaktes på tlf.: 46997668 eller mail: olavryehintze@msn.com

Husk lånerkort, hvis du vil låne bogen Lilys Danmarks Historie, som personale fra Kalundborg Biblioteker medbringer.