Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 23-31. august 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Narkopåvirket bilist – Føllenslev

Kl. 1950 anholdt politiet en 27-årig mand, der kørte i bil på Antikvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – Kvægholm, Gørlev 

Kl. 0023 anmeldte en opmærksom borger, at en personbil med to mænd i kørte søgende rundt i området, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt. Politiet kørte til området og fik kontakt med en 19-årig mand fra Næstved, som havde kørt bilen, og en 17-årig ung mand fra Skælskør (passager). Den 19-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet, samt for kørsel i en uindregistreret bil. Bilens nummerplader var nemlig afmeldt hos SKAT tilbage i 2014 og burde være blevet afleveret. Det bliver de nu, idet politiet inddrog nummerpladerne fra den 19-åriges bil. De blev herefter opfordret til at finde alternativ transport hjem. Politiet kunne ikke mistænke dem for at have foretaget noget i relation til eventuel berigelseskriminalitet i området.

Færdselsuheld – Gørlev

Kl. 1630 skete et færdselsuheld på Dalbyvej, Dalby ved Gørlev, hvor en bil kørte ind i et hus, og en 81-årig mand, der var fører af bilen, blev fastklemt. Manden blev fløjet til Rigshospitalet til nærmere undersøgelse, efter man fik ham ud af bilen. Den nærmere årsag til uheldet kendes ikke. Manden kender heller ikke den 81-åriges tilstand.

Røveri mod forretning – Høng

Kl. 2121 blev anmeldt om røveri på et pizzeria på Slagelsevej, hvor en gerningsmand kom ind med hånden under jakken. Han trak en lille sort pistol frem og truede personalet og sagde, at han skulle have penge.

Røveren beskrives som: Mand, ca. 25 år, 190 cm høj, hvid i huden, røde øjne – muligt påvirket – talte dansk, iført sort kasket med hvid stribe, sort sommerjakke, mørkeblå jeans, bevæbnet med sort pistol.

Han flygtede fra stedet og kørte mulig fra Høng i en sølvgrå personbil i retning mod Sæby. Politiet søgte med hunde på stedet efterfølgende, men fandt ikke frem til gerningsmanden.

Politiet vil meget gerne have oplysninger fra vidner, der evt. ud fra signalementet kan give oplysninger. Ring på 114.

Havmiljøøvelse 

Midt- og Vestsjællands Politi afholder tirsdag og onsdag en samarbejdsøvelse i farvandet omkring Kalundborg. I øvelsen deltager Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Vestsjællands Beredskab og muligt andre myndigheder.

Øvelsen kan give aktivitet med en del udrykningskøretøjer. Det er vigtigt at understrege, at der er tale om en øvelse. Politiet har det overordnede og koordinerende ansvar, men det sket i tæt samarbejde med de øvrige myndigheder, der naturligt har hver deres opgaver i forbindelse med en stor miljøsag.

17-årig kørte bil i narkopåvirket tilstand – Hovedgaden, Svebølle 

Kl. 1135 anholdt og sigtede politiet en 17-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte køre på grund af sin alder. Derfor blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Den 17-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøve er blevet analyseret, ligesom politiet vil undersøge, hvordan han har fået rådighed over køretøjet for at kunne afgøre, om nogen skal sigtes for at have overladt føringen til en person uden kørekort.

Færdselsuheld – Kirkebakken, Viskinge, Svebølle

Kl. 1948 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var blevet påkørt. Det viste sig, at en 71-årig mand fra Svebølle under kørsel i sin personbil i vestlig retning blev blændet af solen. Han så derfor ikke en cyklist, der cyklede i samme retning, og som han derfor ramte. Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet uden egentlig personskade. Bilisten mistænktes for at være spirituspåvirket under kørslen, hvorfor han kortvarigt blev anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet.

Færdselsuheld – Sydhavnsvej / Asnæsvej

Kl. 1445 skete der et færdselsuheld, hvor en af politiets patruljebiler var involveret. Føreren af patruljebilen – en 23-årig mandlig politibetjent – kørte med udrykning mod syd gennem krydset, hvor en modkørende personbil ført af en 44-årig kvinde fra Kalundborg ville flytte sig for patruljebilen, da hun afventede før et venstresving ad Asnæsvej. Føreren af patruljebilen, der kørte i de modkørendes vognbane, foretog en undvigemanøvre, men påkørte først modparten, herefter en lyssignalstander i krydset, således at alle lyssignaler gik ud. Der skete store materielle skader på de involverede køretøjer, og politiassistenten, der var passager i politibilen, pådrog sig en mindre bule i hovedet. Den 44-årige kvinde slap uskadt fra uheldet, der nu undersøges nærmere for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Bedrageri 

Kl. 1501 fik politiet anmeldelse fra en adresse i Kalundborg, hvor en 83-årig kvinde kl. 1015 blev udsat for bedrageri. Kvinden blev kontaktet telefonisk af en mand, der præsenterede sig som hendes barnebarn. Barnebarnet havde behov for penge, da han havde haft en vandskade, men han havde sagt, at hun ikke måtte fortælle om pengene til barnebarnets forældre.

Kvinden hentede penge i banken og i en taxa blev de kørt til København, hvor “barnebarnets kæreste” ville hente pengene.

Politiet ønsker ikke at oplyse beløbets størrelse. Sagen undersøges nu nærmere.

Sagen er fuldstændig analog med lignende anmeldelser fra mandag.

Politiet skal igen advare imod, at man udbetaler, henter eller på anden måde afleverer penge under lignende omstændigheder, hvis man vil undgå at blive udsat for bedrageri. Vi opfordrer samtidig til, at man kontakter sine ældre familiemedlemmer og gør opmærksom på, at der er bedragere på spil i øjeblikket, der forsøger at narre penge fra ældre medborgere.

Vi har de sidste to dage haft to forhold, hvor der er narret penge fra borgere, og dertil kommer i alt fem tilfælde af forsøg på bedragerier i Kalundborg, Holbæk og Køge, hvilket fremgår af denne døgnrapport og den, som vi udsendte i går.

Indbrud i perioden
Hedebogårdsvej, Gierslev, Høng
Bredekilde, Kalundborg
Humlehaven, Kalundborg