Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Aug 16, 2016 til Aug 24, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Færdselsuheld – Gørlev

Kl. 1630 skete et færdselsuheld på Dalbyvej, Dalby ved Gørlev, hvor en bil kørte ind i et hus, og en 81-årig mand, der var fører af bilen, blev fastklemt. Manden blev fløjet til Rigshospitalet til nærmere undersøgelse, efter man fik ham ud af bilen. Den nærmere årsag til uheldet kendes ikke. Manden kender heller ikke den 81-åriges tilstand.

Narkopåvirket – Gørlev

Kl. 0010 anholdt politiet en 24-årig mand fra Slagelse, der blev truffet kørende i bil på Slagelsevej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Bedrageri 

Kl. 1501 fik politiet anmeldelse fra en adresse i Kalundborg, hvor en 83-årig kvinde kl. 1015 blev udsat for bedrageri. Kvinden blev kontaktet telefonisk af en mand, der præsenterede sig som hendes barnebarn. Barnebarnet havde behov for penge, da han havde haft en vandskade, men han havde sagt, at hun ikke måtte fortælle om pengene til barnebarnets forældre.

Kvinden hentede penge i banken og i en taxa blev de kørt til København, hvor “barnebarnets kæreste” ville hente pengene.

Politiet ønsker ikke at oplyse beløbets størrelse. Sagen undersøges nu nærmere. Sagen er fuldstændig analog med lignende anmeldelser fra mandag.

Politiet skal igen advare imod, at man udbetaler, henter eller på anden måde afleverer penge under lignende omstændigheder, hvis man vil undgå at blive udsat for bedrageri. Vi opfordrer samtidig til, at man kontakter sine ældre familiemedlemmer og gør opmærksom på, at der er  bedragere på spil i øjeblikket, der forsøger at narre penge fra ældre medborgere.

Vi har de sidste to dage haft to forhold, hvor der er narret penge fra borgere, og dertil kommer i alt fem tilfælde af forsøg på bedragerier i Kalundborg, Holbæk og Køge, hvilket fremgår af denne døgnrapport og den, som vi udsendte i går.

Spirituskørsel 

Kl. 1710 anholdt politiet en 50-årig mand fra Kalundborg, der blev standset på Kåstrupvej. Manden var påvirket af spiritus og var i øvrigt frakendt retten til at føre bil i forvejen. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Eftersættelse af bil 

Kl. 1054 fik en patrulje øje på en sort personbil, der kørte på Holbækvej ved Kalundborg. Bilen ønskede tilsyneladende ikke at standse, da politiet gav tegn til dette, og i stedet startede en længere køretur med meget høje hastigheder ført mod Jyderup og senere mod syd. Flere patruljer fra vores politikreds og fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi deltog i biljagten.

Pludselig var bilen forsvundet ved Jerslev, men politiet fik oplysninger om, at bilen stod i en have på en adresse ved Tissø. Politiet ledte efter gerningsmanden og kl. 1139 fik politiet fat i føreren af bilen, en 24-årig mand fra Kalundborg. Pgl. blev præsenteret for en lang række sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. I bilen var yderligere en 19-årig mand med ukendt adresse, der blev fundet i besiddelse af hash og kokain. Pgl. sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Bilen var stjålet og begge blev sigtet for brugstyveri af bilen.

Anholdelse

Kl. 1305 fik politiet anmeldelse om, at fire personer inkl. føreren af en bil røg hash og drak øl i en bil på Slagelsevej. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med bilen og passagerer. Føreren af bilen, en 30-årig mand fra Kalundborg, blev anholdt og sigtet for spiritus og narkokørsel samt overtrædelse af våbenloven. Han fik udtaget blodprøve i forbindelse med sigtelserne om spiritus- og narkokørsel.

De øvrige i bilen blev ligeledes anholdt, idet politiet fandt et magasin med patroner smidt uden for bilen. Ved ransagning af bilen fandt politiet en pistol.

De anholdte er en 30-årig mand fra Kalundborg – føreren af bilen -, en 34-årig mand fra Slagelse, en 22-årig fra Slagelse og en 22-årig fra Kalundborg.

De to 22-årige blev afhørt og løsladt i løbet af aftenen/natten, hvorimod de to øvrige fortsat sidder anholdt. De to, der fortsat er anholdt, bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen i øjeblikket.

Arbejdsulykke – Ulstrup, Odsherred

Kl. 1157 skete en arbejdsulykke på Sidingevej, hvor en 66-årig mand fra Vig i forbindelse med arbejde med en mejetærsker fik sin fod i klemme i skæret, hvilket gjorde, at han fik skåret sin venstre fod op. I helikopter blev han fløjet til Rigshospitalet til behandling. Arbejdstilsynet orienteret om sagen.Politiet kender ikke den 66-åriges tilstand torsdag morgen.

Indbrud i perioden
Falkensøvej, Kr. Helsinge, Gørlev
Årbygade, Kalundborg
Kalundborgvej, Kirkebyen, Fårevejle
Lerbjergvej, Svebølle