Goosmann Vin udvider nu sit sortiment og import af økologiske vine fra to nye producenter i Frankrig. Efterspørgslen stiger, og samtidig er vinkvaliteten steget så meget, at de økologiske produkter i mange tilfælde giver bedre vine end de traditionelle. Samtidig er forbrugernes skepsis og myterne om økologisk vin på kraftigt tilbagetog.

vin

De nye dråber kan smages første gang på Bistro Bispegården den 9. september.

En af de nye producenter i Goosmann Vin’s sortiment er Domaine Coste Chaude, som ligger i Visan i Rhônedistriktet, hvor Marianne Fues er vinmageren på en relativ lille produktion. Marianne Fues er medlem af den lille og eksklusiv klub af kvindelige franske vinproducenter – noget man kun gør sig fortjent til, hvis man laver vin i topklasse. Goosmann Vin har valgt at hjemtage tre vine fra stedet: en meget elegant Côtes du Rhône, en specialvin med 80 pct. Grenachedrue og 20 pct. Syrah og endnu en specialvin med 80 pct. Syrahdrue og 20 pct. Grenache.

Den anden producent er André Betrand som driver Domaine la Malavieille og Mas de Betrand i et af de mest naturskønne områder i Languedocdistriktet. André Bertrand har produceret økologisk og biodynamisk vin i godt 30 år og længe før, økologien blev til en trend hos forbrugerne. Det har skaffet ham et enormt forspring på erfaringer og viden i forhold til andre producenter, og oveni det kommer, at langt de fleste af hans vinstokke og –marker ikke har været sprøjtet med kemikalier i over 60 år. Hans ældste vinstokke er over 100 år gamle og giver stadig druer nok til at lave vin.

Per-Henrik Goosmann
Per-Henrik Goosmann

”Fra André Bertrand har vi valgt at præsentere et sortiment på hele seks vine med meget forskellig smag og bouquet. Vi har tilmed valgt at præsentere en naturvin og en vin på druer fra stokke på mere end 100 år. Alle vine fra både Rhône og Languedoc ligger i en meget overkommelig pris og matcher priserne på samme kvalitet for de traditionelle vine – så her får man så bare økologien lagt gratis oveni,” fortæller Per Goosmann, som tilføjer at Goosmann Vin nu er oppe på tre økologiske producenter og en producent af såkaldte bæredygtige vine fra Frankrig.

Vinene fra de to vinmagere, Marianne Fues og André Bertrand, bliver præsenteret første gang ved en vinsmagning på Bistro Bispegården, den 9. september kl. 19, hvor der også bliver serveret en anretning, som passer til en vinsmagning. Der er begrænset antal pladser. Reservation efter først til mølle princippet hos Goosmann Vin 23 10 44 53 eller hp@goosmannvin.dk