Mia Reesen har altid haft en trang til gourmet, lige fra barnsben, når hun rejste med familien, blev der ivrigt diskuteret, hvad god service og god mad var for en størrelse. Fra 14 års alderen sørgede Mia for, at alle praktikpladser var indenfor madbranchen, lige fra kantine på plejehjemmet til fine gourmetrestauranter og diner transportable. Som 20 årig stod Mia som international færdiguddannet kok, fra kokkeskoler i Portugal og Paris, med bronzeanerkendelse og diverse diplomer. “Jeg er lidt en nørd, når der er noget jeg går op i, gør jeg det 110 %,” fortæller Mia.

_JTL9280(1)Mia startede kokkekunsten på Gammel Strand i København, en fiskerestaurant, derefter i Kokkekunsten på Frederiksberg, Crostini på Rungstedhavn og Saga Fjord i Roskilde. “Her mødte jeg en masse fantastiske mennesker og fik mig et stort netværk, som har lært ret meget forskelligt allerede i min elevtid”.

Da Mia var udlært, rejste hun til Australien og New Zealand, kom hjem igen og fik arbejde hos Paustian v. Bo Bech. Her lærte hun en masse om kunst/mad/møbler, som hun altid har haft en stor passion for. Mia drog videre til Store Børs i Roskilde og så tilbage til Kokkekunsten. Her blev spiren lagt til at spare op til egen virksomhed. Fra Mia var barn, hjalp hun til i faderens værksted og har altid vidst at hun ville have  egen virksomhed.

_JTL9426Ønsket var Roskilde, men endte med Kalundborg i 2009, hvor folk også er sultne, og det var tilsvarende Mia’s stil med nordiske råvarer og alt lavet fra bunden. Mia sprang til og kørte take away, catering til selskaber og kurser, og det gik strygende. Hun var så heldig at forpagte Den Gamle Skole, og her blev det til en skøn tid med mange søde gæster, med alt hvad det indebærer.

Madforkælelse er mottoet. Fra at bage brødet selv kl. 5 morgen og til at slukke det sidste lys kl. 4 når sidste gæst gik hjem. Nu med mand og børn siger det sig selv, der skal være tid til familien, og derfor begrænsede Mia sig til kun at have madkonceptet ud af huset. Mia tog imidlertid også udfordringer op i nabokommunen, hvor hun var projektleder for en socialøkonomisk virksomhed for mennesker med forskellige sociale og kulturelle baggrunde.

mia reesenMia har lige afsluttet en uddannelse i Positiv psykologi. “Jeg elsker bare at arbejde med folk, løfte, udvikle og hjælpe dem med at finde deres styrker”, fortæller Mia, der har i den grad har iværksætterånd og er vild med at konceptudvikle. “Derfor sagde jeg ja til de gode udfordringer i Kvickly’s Bistro, det er en god proces, og det er lige hvad byen mangler, synes jeg.”

Hvad er dit budskab?
“Mit budskab er bare, jeg har taget en uddannelse som kok, og jeg vil ikke åbne dåser og købe hel eller halv fabrikata hjem og servere for mine gæster, det kan jeg simpelthen ikke. Det er ærlig mad lavet fra bunden”.

Hvad er fremtidsplanerne?
“Lige nu er det Bistroen det handler om og det skal gerne stå på egne ben om et års tid”. Dog er Mia Reesen’s mad ud af huset stadigvæk i gang, og der er også nye tiltag i den retning. Forvent ikke Mia Reesen’s mad i Bistroen i Kvickly, det er to forskellige virksomheder, dog bruger jeg min erfaring videre. Efter Kvickly må jeg se på, hvad tiden bringer, men gerne noget mere iværksætteri og  konceptudvikling”, slutter Mia.

/Evelyne