I næste uge – uge 26 – begynder skolernes sommerferie. Derfor byder Kalundborg Museum indenfor til hyggelige aktiviteter med silke tirsdag den 28. juni og onsdag den 29. juni kl. 11-15.

Silkesommerfugle
I morbærtræets skygge viser vi silkesommerfuglenes udvikling fra lille larve til puppe. Her står Ole og John klar med gode historier fra hele verden. Du hører om silkens veje i fortid og nutid og om silkefremstilling.

I foredragssalen er der indrettet et silkemalingsværksted. Her hjælper Rie og Irene med at få lagt farve på tørklæder.
Der skal betales en lille materialepris.

Efter de sjove aktiviteter kan man forfriske sig med pandekager og kaffe, som er til salg i den gamle museumsgård.

 John fortæller hvordan silketråden haspes af kokonerne.
John fortæller hvordan silketråden haspes af kokonerne.

Tag ud i sommerlandet
Kalundborg Museum er en del af det store Museum Vestsjælland. Hvis familien er til flere museumsoplevelser er der masser af steder, man kan besøge i løbet af feriesæsonen.

Der er noget for enhver smag med sommerens aktiviteter på museerne. Børnefamilier kan opleve alt lige fra trolde til oldtidssmykker og vikingernes madpakker.

Middelalderen er i højsædet i Holbæk og Ringsted, hvor der er aktiviteter med bål flere dage hen over sommeren.

Der er optakt dels til Ringsted Middelalderfestival den 19.-21. august og dels til Kongens Togt hvor Museum Vestsjælland deltager med en historisk madpakkebod for børn i Korsør og i Kalundborg.

Du kan også møde mærkelige underjordiske væsener på en særligt tilrettelagt byvandring i børnehøjde i Sorø.
I Odsherred står sommeren i arkæologiens tegn. Her kan du både lave sandkasseudgravninger og prøve en metaldetektor. Oldtidsværkstedet byder også på mange spændende aktiviteter.

Gå en oplevelsesrig sommer i møde på Museum Vestsjælland.